← Mer tips

FLYTTEVASK

5. april 2024

Å flytte er en vanskelig sak. Det er ikke bare nødvendig å komme seg greit inn i det nye huset, men det er også viktig å sørge for at de som overtar det gamle huset kommer til en ren og velholdt bolig.

Flyttevask: Dette er noe du bør tenke på
For det første er det viktig å huske på at flyttevask er beskrevet i både avhendingsloven § 2-2 når det gjelder salg av bolig og husleieloven § 10-2 når det gjelder leie av bolig. Hvis du ønsker å selge en bolig, må du sørge for at rommene og hele eiendommen er ryddet og rengjort. Som leietaker er du forpliktet til å sørge for at rommene er rene og ryddet, og at gulvet er i samme standard som før du tok over det.(hvis ikke annet er avtalt), bortsett fra forringelse fra alminnelig slit og elde.

Dette legger litt ekstra press på en allerede stressende situasjon.

8 flyttevask tips

Det lureste man kan gjøre er å sette opp en plan for vaskingen. Det kan virke overveldende når man står midt i kaoset, men med en plan vet man hvor man skal begynne og prosessen blir mye enklere.

  1. Sett i gang når alt er ute av boligen. Rot kommer fort i veien for vaskingen.
  2. Ta rom for rom.
  3. Start med støvtørking. Begynn i taket og jobb deg ned. Avslutt med gulvet.
  4. Gjør det samme med vasking. Husk å vaske alle flater, skap og skuffer, både på innsiden og utenpå.
  5. Dra ut og vask bak alt av møblement som kan flyttes på, også hvitevarer.
  6. Husk å vaske sluk og lufteventiler.
  7. Vinduer skal også vaskes på innsiden og utsiden.
  8. Har boligen ildsted skal dette også tømmes og kostes.

Husk også at hele eiendommen skal være klargjort, også uterom. Rom man ikke oppholder seg i, som kjeller og loft o.l., skal også ryddes og klargjøres, men vaskingen behøver ikke nødvendigvis å være like grundig som i oppholdsrom.

Trenger du hjelp til flyttevasken?

Vi i TJ Renhold har over 20 års erfaring i renholdsbransjen. Vi utfører både regelmessig renhold for bedrifter, hovedrengjøring, flyttevask og byggvask på Sørlandet. Vi kan vise til meget gode referanser.

← Mer tips