← Mer tips

Hvordan fjerne vond lukt i huset?

30. januar 2024

Hvordan fjerne vond lukt i huset

Det er få ting som er værre for trviselen enn vond lukt, og i verste fall påvirker det også helsen. Her er fem praktiske tips som hjelper deg med å fjerne vund lukt fra huset.

  • Lufting: Det mest grunnleggende tipset er god ventilasjon. Åpne vinduer for å slippe inn frisk luft, så kan det hende at den vunde lukten forsvinner.
  • Naturlige dufter: Bruk naturlige duftkilder som sitronskiver, lavendel, eller eukalyptus. Disse fungerer som et grønt og miljøvennlig alternativ til kunstige romsprayer med parfyme.
  • Rengjøring med eddik: Eddik er et naturlig og miljøvennlig alterantiv i kampen mot vond lukt. Det kan brukes til å rense overflater og nøytralisere lukt, spesielt på kjøkkenet og badet.
  • Bakepulver: Dette er en gammel men god hemmelighet. Strø bakepulver på tepper og møbler, la det sitte en stund, og støvsug det opp. Det absorberer lukt på samme måte som en svamp absorberer vann. HUSK: Bland aldri eddik og blekemiddel! Det kan reagere og lage klorgass, som er giftig.
  • Planter: Visse planter fungerer ikke bare som naturlige luftrensere, men kan også tilføre god lukt i hjemmet ditt.

Et luktende hjem er ofte et tegn på at noe trenger oppmerksomhet, enten det er mugg, dårlig ventilasjon, eller noe som trenger en god vask. Er det vanskelig å få lukten fjernet bør du kontakt et renholdsfirma som har kunnskapen og utstyret for å utføre jobben.

← Mer tips